Alternatieve rekentool na verdwijnen zoekhulp belastingdienst

14 juni 2023

Betalingskenmerk van de belastingdienst vertalen naar bruikbare informatie? Na het verdwijnen van de zoekhulp belastingdienst voor het omzetten van een betalingskenmerk naar een aanslagnummer ontbrak de mogelijkheid voor ondernemers en financiële dienstverleners om een betalingskenmerk gratis om te zetten. Daarom heeft belastingkenmerk.nl een gratis rekentool ontwikkeld als vervanging voor de zoekhulp belastingdienst.

Bij belastingkenmerk.nl is het gemakkelijk om een betalingskenmerk van de belastingdienst in te voeren en te verwerken. De site is gebruiksvriendelijk en zorgt voor een snelle en efficiënte procedure. Na het invoeren van het betalingskenmerk toont de website niet alleen het aanslagnummer, maar ook andere belangrijke gegevens zoals het tijdvak, het jaartal, het type belasting en het BSN/RSIN.

Een handige feature van belastingkenmerk.nl is dat het tevens een beknopte beschrijving geeft van het aanslagnummer. Met één simpele klik kun je deze beschrijving kopiëren en moeiteloos in de boekhouding plakken.